Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 5

My NeW Office

sURE DA lama korang x dengar cite IntaN kan...actually ..skrg ni da tukar tempat kerja baru ....so tuh yg da lama x update...2 minggu jek IntaN duk umah ...hikhikhik..bersantai..sambil..menganggur..lepastu da dapat kije...masa duk umah asik makan tido ..makan tido..tp ada tumbum lar jugak ..cikit...dari dulu..hikhikhik..kat bawah ni ..gambar di ofc baru......

ni masa aku nak sarapan pagi ..ni layan amik gambar kejap..kikiki..ni pun sementara jek ofc ni ..lepas ni..nak pindah dah..tp dekat jek ..kat belakang...

alhamdullilah .n aku selesa kat sini..so far kawan2..pun alhamdullilah sume ok..tambah kawan lagi nampak nye.....t aku post gambar kawan2 kat sini pulak yek..cun2 sume...kikiki...daaaaa...

Friday, December 4

~JusT for Fun~

Citer 1 Suami : Kenapa Sayang menangis? Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang.. Suami : Buku apa? Isteri: Buku bank abanglah..

Citer 2 Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. Seorang budak pun membuka pintu . budak : derma ape bang? lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. Adik ada apa-apa untuk didermakan? budak : Nanti jap. Saya ambilkan atuk saya. lelaki : ?????

Citer 3 Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu, Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja. Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear. Kawan Tok Batin : ????????

Citer 4 Seorang posmen yang datang menghantar surat .. ' Assalamualaikum ' ' Walaikumsalam ' ' Ni rumah encik Sameon ye? ' Ya saya' ' Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni ' ' Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?'

Citer 5 Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka. Farid : Mengapa? Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya. Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya. Siti : Erkkkkkk.... .... Benci .........

Citer 6 3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Citer 7 Orang Asli Dan Polis orang asli : selamat pagi tuan polis : selamat pagi polis : apa hal orang asli : saya nak buat repot tuan! polis : fasal apa tu? orang asli : kawan saya di baham harimau polis : pukul berapa orang asli : dia tak pukul, terkam polis : habis? orang asli : tak habis, tinggal kepala

kisah 8 Seorang lelaki pergi ke klinik mata . Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: ' Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang l ain ?' 'Dah tentu, ' jawab doktor. 'Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,' kata lelaki itu dengan riang.

kisah 9 Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin. Shan : Kenapa menangis? Amin : Saya datang untuk ujian darah. Shan : Awak takut ke? Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya. (Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.) Amin : Eh, kenapa pula awak menangis? Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...

kisah 10 Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat .. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah. 'Atok buat apa tu?'. 'Atok bagi surat kat kawan atok,cu!' jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi, 'Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu ?'

kisah 11 Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan. Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum? Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok. Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir. Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum? Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

TangaNi kemarahan dengan teNanG ...

ANDA hanya menyemarakkan api yang menyala jika berterusan menyerang pasangan di saat hubungan tidak keruan.Dalam sesebuah perhubungan, ada pasang surutnya. Bahkan pasangan yang dilihat begitu mesra, romantis dan saling berkasih sayang boleh berantakan hanya kerana salah faham atau munculnya orang ketiga.Apabila hubungan semakin intim atau kebahagiaan mula dikecapi, jagalah hati pasangan. Barangkali anda lebih disenangi pasangan kerana di saat bertengkar, anda lebih banyak mengalah demi menyelamatkan perhubungan. Jangan fikirkan untuk menikmati saat bahagia saja sedangkan terlupa menelah ribut yang tiba-tiba melanda perhubungan.

Sebaiknya ketika pasangan sedang menyinga, anda harus reda dan memberi ruang untuk berfikir sejenak jika mahukan hubungan berdua kembali seperti sebelumnya.

Barangkali petua berikut ini mampu menangani sebahagian besar masalah yang dihadapi:Hubungan tidak terjamin lagi Wanita tertarik dengan lelaki yang penuh karisma dan keyakinan. Andai anda sendiri berasa kurang yakin malah sesekali berasa cemburu dengan status kerjaya dan gajinya yang tinggi, pasti mereka mulai menghindari anda. Jika ada perasaan sebegitu, sebaiknya anda kawal hati dengan sebaiknya. Tidak salah andai gaji mereka lebih besar daripada anda.Suka dengan (nama wanita lain)Jangan beritahu mereka mengenai isi hati anda ini lebih-lebih lagi jika anda seorang lelaki yang mudah tertarik dengan mana-mana wanita cantik.Simpan rahsia kelemahan andaJika anda lelaki yang takutkan labah-labah mahupun cicak, simpan rahsia itu sebaiknya supaya tidak diketahui si dia. Biarkan mereka tahu rahsia anda secara semula jadi iaitu sepanjang berhubungan dengan anda.Bandingkan dirinya dengan teman wanita terdahuluWanita tidak suka dibandingkan dengan perempuan lain terutama hal yang buruk. Jika anda berbuat begitu, anda sebenarnya menempah satu hubungan yang singkat.Jangan jadi anak emakBeberapa kali dalam sehari anda menghubungi ibu anda? Jika jawapannya kerap, sebaiknya kurangkan sedikit. Wanita tidak suka berasa seperti sedang berebutkan diri anda daripada ibunya. Jadi simpan rahsia diri sekemas-kemasnya.Anda punyai hobi yang pelikAnda mungkin pengumpul barangan Transformer atau jam antik tegar dan menjadi teruja apabila melihat telur cicak. Tetapi anda perlu sedar, apakah mereka dapat menerima hobi pelik anda itu?Jangan pula berlagak baik dengan memberitahu perkara sebenar kepada mereka. Peluang untuk anda ditinggalkan adalah lebih tinggi sebenarnya."Saya tidak berkenan awak berkawan dengan... (kawan perempuannya) "Jangan sesekali merendah-rendah atau memperlekehkan temannya. Sebaiknya beritahu perkara yang baik saja mengenai mereka. Anda baru saja bersama dengannya sedangkan teman mereka sudah mengenali teman wanita anda sejak sekian lama. Siapakah yang lebih mengenali teman kekasih anda itu? Pastinya anda tidak dalam senarai di atas.Anda sudah melakukan sesuatu yang memalukan sebelum ini. Anda fikir inilah masa yang sesuai untuk membuktikan kejujuran dengan mendedahkan perkara sebenar. Sebenarnya pasangan anda tetap tidak dapat menerima anda pernah menduakannya.Walaupun wanita menyatakan mereka tidak berasa apa-apa, sebenarnya sesetengah mereka tebal dengan sifat dendam dan akan terus mengingati perkara itu sampai bila-bila. Berhati-hati apabila mahu melepaskan beban yang anda tanggung.Anda tertarik dengan teman baiknya yang sangat seksi.Jika anda fikir teman baiknya itu kelihatan seksi, jangan beritahu perkara sebenar walau dengan nada bergurau sekalipun. Tidak mungkin pasangan anda berasakan itu satu gurauan, malah mereka akan berasa marah dan terluka. Dalam jangka masa panjang, kepercayaan mereka terhadap anda sedikit terhakis. Jangan sesekali fikir mereka kuat menghadapi kenyataan anda. Hakikatnya mana-mana perempuan tidak sekuat itu. Jadi jangan ambil risiko.

Friday, October 30

Macam2 HaL!



JumaaT 30.10.2009

HUHU ..pg ni nak kuar ..tayar pulak pancit..adeh...nasib baik le nampak sepupu n adik kat bawah ..die 2 org le men-jek kan tayo tuh...huhu tukar kan kepada tayar spare tp cam was2 pulak nak pakai tayar spare ..cumil sgt..slim melim baru kul 8am..mana der kedai bukak terpaksa lar......huhu....baru 2 ari lepas x leh nak start enjin..arini tayar pulak pancit..da jatuh di timpa tangga ..x pe lar..t jumpe abang produa tuh..mintak replacement sejibik VIVA boley ??? ekekekee...bawak pi opis selow jerk lar..takut coz rasa cam x balance jerk..kecik sebelah ....huhuhu...

Macam2 haL....Sabo jek lar iNtaN ..pastI ada HIkmah di sebalik sume ni....

Wednesday, October 28

~Frust~

Frust nye arini....huhu...kereta buat hal..x boley start ..nasib baik kat rumah lagi...naik rumah tgk2 yg lelaki2 sume da kuar..terpaksa larr tunggu tgk siapa yg nak tolong ...uhuhu sometimes rasa2 cam da jatuh di timpe tangga..ekek .ke aku yg naik tangga..but still ok lah ...ujian dari die kan..kena hadap ..n pasti kena hadap jugak ..last2 sampai ofc kul 11..syok gak dtg lambat..huhu kalau ada boss bising gark kot..bulan ni aku banyak amik emergency leave...huhu....

Macam ada yg x kena arini....huhu kurang 'sesuatu' ....tp lama2 t ok lar kot.....


mudah2han aku di beri kekuatan untuk hadap semua ni...

Monday, October 26

~Holaaaaaa~

Da lama x update blog...ada kesempatan ni..curik update lorrrrrr

erm macam2 hal berlaku in this few weeks..aku yg buat hal atau hal2 yg dtg bergolek2 sendiri..pening tp still under control...cuti lain ..mengaruk lain..bad mood lain..moody lain..yg menjadi mangsa harap2 maklum ye..n minta maaf banyak2...tp ada yg best gark dalam in few weeks ni....jeng jeng jeng ....


Dapat HadiaH !...ekeke ..dapat Phone yg di beri org ..coz hP aku x dee daaaaaa...(panjang cite malas aku nak story mori..) ..speechless...oleh kerana org tuh hanGIn gak nye payah nak contact aku die beli kan lah satu...aku x kisah sgt hp mak pun aku larung ..janji leh pakai..ekeke ..tp org dah beri ..mmg syg banget ....mekasih yeeeeeee...tgk HP ingt awak...kalau x tengok pun hengat awak jugak....hahahah...



Note For org yg berI tu : Thank You VerY2 MUch!!...sya akan jaga seelok2 mungkin....( T da x elok nak yg baru lagi tau) Kikikiki

NOte For INtaN KL : Aku dengar KO jeles eks..ekeke .x pe ..t aku suhh pakcik beli untuk ko eks..tipun siap leh wat botol air lagi tau ..pakej!! ekek .untuk ko satu ..anak2 ko sorang satu ..n ApoNG sekali lar..hehehehehe

Monday, October 19

Nak MINtaK tolONg ....

Tolong carik Kan tuDung .....Nak cariK tuduNG yg macam NI..cantik kan...huhuhu...tp ni aku amik dekat FB EndoN...x pasti malaysia ada jual atau x..sbb x pernah nampak patern ni kat JB ...
KalU ada BG tau Yerk...suke munge2 die.....huhuhu...

Thursday, October 8

Pizza?? what do You Think???

hah!!! ni lunch sbnr2 nye ...ni dari philip...coz today b'day die..tp syg nye..kat sini cume tinggal 4 org jerk..aku,kak ebah,chan & jumari yg lain2 kije luar n mc .......huhu leh lah layanz jek..apa2 pun tq philip..n wish u happy b'day n always in good luck....ekekeke ...

Lunch-Lunch ..

hikhikhik..pakcik tanye .da kuar mkn?? ...aku jawab x kot ari ni kat ofc mkn best sure tertanye2 mkn apa eks...





jeng jeng jeng ...









hah ni mkn tghri nye..malas nak kuar ..td hanis ada ajak pi mkn ..tp malas nk pi...coz..kul 1 ada supplier nak dtg..ekeke .so ...makan ni pun da cukup best ...ok le tu dari x mkn kang aku pengsan ..agak2 lapa kang pi kedai roti sebelah ni jek..beli roti cheese..nyum2 ..sedap tuh.....td nak beli tp lum masak agi...


Pada YG Bertanye tUh: NI Lunch sy arini ...huhu yg penting sy mkn kan ...?? kan??? kikikikiki

~B'1st~

Nasik lemak..daun pisang...
hikhikhik..da sebulan x mkn..ye lar puasa lah kata kan ...pagi ni aku sarap nasik lemak ni..sedap nyee..nyum2..abang yg beli kan rasa2 dekat pasar dahlia..sbb kat situ start berniaga kul 4 pagi ..almaklum le..abang kije malam balik pagi 2 yg pagi2 da beli sarapan ...mmg best nasik lemak ni..kurang lemak tp sedap..coz lebey lemak t gemuk ...n malasssssssss kikikikiki .....

PutiNG ??


PUtiNG ??? terkejut sikit balik smlm tepasan ada puting kat dalam keta...ekekek anak siapa laks nye puting ni..bile ingt2 balik oooh ..ahad lepas bawak anak sedara husni jalan2..tuh yg tertinggal dalam keta aku ...ekkeke sure mencarik nye..ekek tp akak die x call pun .ok le tu ada standby kat umah kot..hikhikhik..pi sana t baru sya bawak yer....

Wednesday, October 7

Ape YG aKU suke???

BAJU
Warna yg aku suke ..HItam, Putih, Biru, Coklat n warna yg agak gelap2..pernah le kena sound dgn akak ofc ni..carik le warna yg ceria sikit...isk..isk..tak boley belah le.....mencik aku ..kalau carik warna terang sikit cam rasa susah jerk nak matching kan dgn aku..ekeke susah bebeno nak mengaya kan ...n warna yg aku rasa leh aku jalan dgn senyum n selesa ..hitam...paling suke..hampir 60% semua baju aku warna ala2 hitam..hitam itu menawan...n 30% coklat 20% yang lain2 ...actually mak aku pun komplen ..asal aku nampak warna coklat n hitam sume aku ckp cantik mak ckp udah2 le 2 ..banyak dah baju ko warna hitam...huhu sedey nye kalau mak ckp cam 2...TAPI kalu aku pegang warna merah!!!! pergh...lawa jerk pada mak aku x pernah x lawa...x pernah x cantik...ekeke ...apa patern larrrr....sanggup bayar kan ..janji aku pakai apa yg die suke.

KASUT
Aku suke yg sarung nampak kemas..n kasut tinggi kurang sikt takut jatuh daaa lg pun aku nak naik tangga tinggi sgt kat umah t...kalau dalam keta ..sandle jerk lar..yg senang untuk aku tekan minyak..n kawan2 seangkatan nye..dulu aku suke kaki ayam dalam keta..senang nak rasa peddal..da lama2 ..ah malu le t org numpang keta aku aku kena bukak kasut pulak..hehe last2 belajar le pakai kasut ketika driving ....

Handbag
X main le yg mahal2..biasa2 jek..yg cantik n kemas...x der brand pun x pe..janji aku suke..I LIKE!! dulik aku dgn horang2...tp kdg2 ..teringin aku beli gark yg mahal..tp t aku jadik jarang pakai ..coz ..sayang ler wehhh...

Perhiasan
X suke ..X suke. .yg pelik2 ..ekek rantai labuh ..erk..ngak minat ...manik2..lagi le..hampeh aku nak pakai..tp aku cume pakai cincin silver ( yg org 2 asik req kat aku suh cepat2 tukar jerk) n gelang silver..Jam tangan...better aku tgk jam dinding ekeke ..nak kuar aku pakai le..takut2 x reti2 nak balik..tp x use gark kdg2 ..aku tgk cam hp ..cam puas gitu sambil2 tgk mana lah tau ada msg2 sesat yg aku x pasan...

Dah le..aku ni macam x der kije ..sbnr2 nye aku buksan arini ..coz layn kan yg aku asik wt salah jerk..pastu batuk sikit selsema sikit..uhuh tensen lgi banyak pikir pastu hati keciwa..ekeke .cam2 penyakit aku arini tau...


INtaNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!! ToloNG !!!!!

Cuti saKIt!

HUHu.selepas aku bermaharaja lela ahad nye.....esok nye bangun tido ..mata ketat!!...adeh..sakit mata yer intan...apa lagi amik air genyeh2 sikit...sah..merah sudah..memang sakit mata...ingt nk pi klinik terus..tp teringat katalog yg boss mintak..oleh kerana tanggungjawab ..aku pi ofc dulu..mule2 ramai yg x pasan...lepas sorang staff tegur mata merah..habisssss sume da x nak dekat...huhu siap jek katalog..aku terus kuar pi klinik..dapt le ubat n mc 2 ari....pas pi klinik tu aku kena balik ofc balik sbb ada urusan nak kena settle kan dulu ..dalam kul 12 lebey baru aku balik...

so rehat2 le di rumah..pada intan Kl..sorry aku lmbt msg ko bg tau aku mc...sorry ye..


Selepas 2 ari Cuti sakit..arini aku naik kije...yeaaaaahhaaaa berlubur2 kije..ekeke....dah nak sambung kije balik yerk.....

~SundaY ~

Ahad..cam biasa lepak2..aku pi umah sepupu aku kawin..agak2..meriah le gark..coz kije kawin kan...sedara2 mara yg ramai n yg da lama x jumpe...kat situ le kite bertemu n bersua..ekek...layanz jekr lah gambar ni yerk..

sebelum aku pi majlis tu amik le gambo anak beranak dulu lg pun raya x amik gambo pun......ops..pesal aku tinggi eks dari makcik aku n mak aku..ekeke.apa2 pun sebenar2 nye mak aku n makcik aku keturunan cumei2..tp aku lebey tinggi sikit jadik kalu bergambo tuh nampak le kejanggalan die...eeekekek
1st2 sampai jumpe le sepupu aku yg ni dulu...so bergambo le..coz da lama bebeno x berjumpe ..ekek..almaklum le..die duk nunnn jauh di kotaraya yg penuh kesibukan ..kl jerk ...ekekeke..x pe2..gambr ni die kata nak beri abang2 askar2 tgk kata die ler..adeh!! jgn ye kak t abang marah ....
sePupu2 yg sgt2 sporting giler..ekeke


Wah ..sedundun..cumei makcik2 aku ni..sure pi jakel sama2 ni pi beli baju sepasang .


Selamat Pengantin baru pada sepupu aku ni..fir n manje..semuga kekal sampai ke anak cucu n akhir hayat...amiN ..


nampak x budak yg cumeiiii tuh..main kompang ..teror ar die..kalau aku yg pukul kompang x pandai ..tp lempang org boley ..?? hikhikhik
wah dJ2 yg x di bayar n x agak2. .kepoh gark..tu yg beso tuh die nye head.....

NI last masa nk balik..amik gambo dulu le...ekeke ..ujung tu adik .fir & manje..n last sekali 2 aku..




Balik dari majlis ni kul 6 lebey lepak habis..kul 8 aku da terbungkang tido..ngantuk..sgt2...(macam rewang !! heheh) ada msg pun aku layan x..layan jek...tp die amat2 memahami......

MOnday punye cite selepas ini....

~saTurDay~

waaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh hari yg paling best ...ceria n happening ..ekekek ..sbnr nye aku nak pi detim..kwang2....

da kul 12.30 tghri da x sabo2 ni...hehehe...nak balik pun..ada someone tunggu di bawah..t ...tibe2 12.45 boss call laks..suh buat catalog untuk projek labuan..erk..mmg x sempat..tp leh arr layanzz jerk...buat le apa yg patut agak melatat2 le..sbb x suke kalau ada yg menanti huhuh aku x suke tunggu org ..n org pun sure x suke tunggu aku...da siap le photostat .tinggal copy pada isnin n binding jerk..ekeke ..

Detim??

x leh ckp..rahsiaaaaa~~~~ tp ada gambar yg die x tau ....
KIteorang pi pasar masa ni..haha pi carik ikan haruan & sayur pe ntah..untuk akak die..ekek part2 pasar ni lemah sikit aku..x kenal hape pun...ayam,dagging tau le..sib baik die lagi xpert dari aku...kikikiki x pe ada masa untuk aku belajar dgn bersungguh2 lagi...hikhikhik...

Yg berkenaan ~ jgn marah ye ..sy post gambar nie tanpe pengetahuan ....

Thursday, October 1

coklat oh coklat...

Hah Coklat mmg kegemaran ku ...boley x bertegur sape aku kalau pasal coklat ...ekeke rebut2 pun boley...

aku dapat coklat ni dari Someone..ekek makan sampai muntah yer....Thanks ye syg coklat nye...tau jerk apa yg aku suke...

GUle2 batOk 2 ..atas sebb2 aku batuk2 gatal..hahha...n manyak alasan aku nk pi beli ubt batuk die beli kan lah untuk aku..sbnr2 nye aku rasa cam di perli ..ekek mana x nye..setiap kalu suh aku pi beli...alasan aku ..kedai tutup...x singgah kedai..malas..penat..ekek bermacam2 lagi alsan yg aku create.sungguh kreatif aku ni tau....sbb2 nye aku mlas nak singgah2 melain kan aku betul2 pergi kedai..alert tol die dgn aku..n dia tau aku mmg degil n payah bebeno nak dengar kata ..mak aku kata aku keras hati n kepala batu...ekeke ..x pe lar..janji aku tetap aku...
Mekasih yek syg..dapat coklat nye..n gule2 perli tUh....hikhikhik...

Hari nI punye cite laks..01.10.2009

Smlm mak masak asam pedas ikan patin ..erk..sedap nye..makan awal laks 2 dalam kul 7 lebey kul 11 da lapo balik tp bahana kan malas nak mkn malam ..(jaga badan takot gemuk) so ..tahan jekr..pagi ni aku lapar sgt2..teringin mkn kueh tiaw...beli le di depan ofc aku ..meh layanz gambar ni..aku suke kuew tiaw die ..coz..x banyak minyak...



AGAK2 KALAU AKU ARI2 MKN CAM NI LEH GEMUK X?

:p MALU AKU TAU!!!

DodoL nye cite..


Actually aku dapat dodol ni dari kak ebah ..dodol kota tinggi mmg sedap n best ..thanks kak ebah ..aku ada post ayat dekat FB..nak tau cite dodol ni tak...kak ebah kata dodol yg die bawak ni gotong royong dari org2 kampung tau ...Thanks akk ebah!!

~30.10.2009~

kikiki da lama x update blog ..update gambo2 jek..ekeke ..apa2 pun aku nak wish selamat hari raya maaf zahir batin yerk...(terlambat wish suda, sempat agi raya sebulan apa)

smlm punye cite ..huhu aku smlm baru naik kije ..pas cuti (MC) ..sakit woo...nak wat cam ne..
smlm buzi sgt2..banyak order cannot do anything melain kan meratap pc ni..huhu buat stok n issue pr..erk...n aku nak say sorry pada intan Kl..sbb x dapat nak layan die smlm..huh kebetulan tenet menggong sorry yerk intan...

n smlm aku nk balik kul 5.30 terpasan lask..susunan selipar2 yg menarik mata aku..sbb nye gambar x di sengaja kan le ni...tgk gambar kat bawah ni ek...

Friday, September 25

Petua Bagi suami untuk menambat hati isteri

  • Sentiasa berdoa agar disayangi.
  • Apabila balik rumah, tegur dan sentuh isteri sebelum buat kerja lain.

  • Tunjukkan keprihatinan dengan bertanya secara khusus mengenai kegiatan isteri sepanjang hari.

  • Jadikan seorang pendengar yang baik kepada isteri .Jangan tergesa-gesa untuk menyelesai masalah isteri. Apa yang lebih penting adalah simpati.

  • Berikan masa sekurang-kurangnya 30 minit perhatian yang berkualiti terhadap isteri.

  • Berikan bunga, minyak wangi atau seumpamanya sebagai hadiah atau untuk memujuk ketika isteri sedang marah.

  • Tolong masak atau ajak makan di luar sekali sekala.

  • Beri pujian mengenai penampilan isteri (rambut, wajah, pakaian dan sebagainya).

  • Pujuk apabila isteri marah atau kecil hati.

  • Beri bantuan atau kerjasama setakat yang mampu.

  • Luangkan masa yang lebih agar tidak mendesak isteri untuk lebih cepat bergerak atau bertindak.

  • Jika lambat pulang, beritahu lebih awal atau telefon rumah.

  • Sekiranya isteri minta bantuan, nyatakan boleh atau tidak dengan tidak mengungkit atau banyak komen.

  • Jika anda perlu bersendirian untuk berfikir, beritahu bila anda akan pulang.

  • Apabila sudah sejuk, beritahu isteri apa yang mengganggu fikiran secara sopan. Jangan menyalahkan isteri.

  • Bila isteri bercakap, beri perhatian sepenuhnya.

  • Apabila keluar, tanya isteri kalau ada sesuatu yang ingin dipesan.

  • Beritahu bila kita ingin berehat atau tidur.

  • Peluk isteri dengan penuh kasih sayang sekurang-kurangnya empat kali sehari.

  • Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, sekadar ingin memberitahu "AKU CINTA PADAMU ".

  • Ucapkan kata-kata sayang sekurang-kurangnya dua kali sehari.

  • Tolong kemaskan katil atau bilik tidur.

  • Ajak isteri berjalan-jalan tanpa anak-anak.

  • Cuba tunaikan apa yang isteri hajati.

  • Nyatakan anda merinduinya bila berjauhan.

  • Bawa pulang buah tangan, kuih kegemaran isteri sekali sekala.

  • Sentiasa lakukan ibadah bersama.

  • Jika keluar daerah,telefon isteri memberitahu nombor telefon tempat penginapan dan memberitahu anda sudah selamat sampai.

  • Sentiasa kemas dan wangi sebelum tidur bersama.

  • Urut belakang isteri sekali sekala.

  • Peluk dan belai isteri sekali sekala tanpa implikasi seksual.

  • Sabar dan tenang apabila mendengar cerita dan masalah isteri.

  • Pamerkan kasih sayang di khalayak ramai. Jangan abaikan isteri atau tinggalkannya jauh ketika berjalan.

  • Apabila keluar berjalan, elok berpegangan tangan untuk menunjukkan kemesraan.

  • Buatkan air minuman untuk isteri sekali sekala.

  • Ketika makan di luar, jangan harapkan isteri memilih tempat makan setiap masa.

  • Beri perhatian lebih kepada isteri daripada orang lain ketika di kalayak ramai.

  • Lebihkan isteri daripada anak-anak.

  • Bila isteri kurang sihat, beri perhatian sewajarnya. Manjakan isteri sepertimana dia memanjakan anda.

  • Seeloknya masuk tidur serentak.

  • Belai isteri sebelum pergi kerja.

  • Ucapkan terima kasih setiap khidmat yang isteri berikan.

  • Cari masa untuk berdua-duaan sekali sekala.

  • Lakukan riadah bersama isteri.

  • Pergi berkelah sekali sekala.

  • Tolong cuci atau jemur pakaian sekali sekala.

TersenYum Di hari JumaaT ni...

Kaya 7 keturunan
Ada seorang Ibu sedang bercerita pada anaknya.

Ibu :"Dulu katanya keluarga kita adalah keluarga yang sangat kaya raya dan kekayaan harta keluarga kita cukup untuk 7 turunan".

Anak :"Tapi, kenapa keluarga kita sekarang miskin sangat bu?"

Ibu :(tersipu malu)"Kerana kita ini keturunan yang ke 8".


Anjing Tak garang


Seorang pemuda melihat seekor anjing sedang berbaring di sebelah seorang tua yg sedang duduk membaca akhbar.

“Apakah anjingmu garang?”, tanya pemuda tersebut

“Tidak”

Tapi ketika si pemuda mencoba membelainya, si anjing dengan ganas menerkam tangannya dan mengigitnya hingga hampir putus”

“Hei! Kamu bilang anjingmu tidak garang!”

“Memang tidak. Itu bukan anjing saya”


Tidak boleh kentut


Akhirnya pak Ali yang sudah tua dimasukkan anak-anaknya ke rumah orang-orang tua. Baru saja dia masuk ke sana, seorang jururawat yang ayu sudah datang menemaninya duduk-duduk di anjung.

Begitulah, mereka berdua duduk bersebelahan sambil menatap matahari yang hendak terbenam. Tiba-tiba pak Ali mencondongkan badannya ke kanan.

Si Jururawat dengan cekap menangkapnya agar tidak terjatuh dan menegakkan badannya kembali.

Beberapa saat kemudian kembali pak Ali mencondongkan badannya, kali ini ke kiri. Kembali dengan tangkas si jururawat menegakkannya kembali. Begitulah terjadi selama beberapa minit.

Akhirnya si jururawat membawa pak Ali kembali ke biliknya.

Keesokan harinya anaknya datang melawat.

“Bagaimana keadaan Bapak di sini?” tanya anaknya.

“Menyenangkan . Tilamnya empuk, makanannya enak, perawatnya manis-manis. Tapi ada satu masalah”

“Masalah apa Pak?”

“Mereka tidak mengizinkan saya kentut di sini”


Just Untuk Renungan KIte bersama..

Ceritanya:

Saya mengajar di sekolah rendah di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur . Saya mengajar sesi petang. Salah seorang murid saya setiap hari datang lambat ke sekolah. Kasut dan bajunya selalu kotor. Setiap kali saya bertanya tentang baju dan kasutnya dia hanya berdiam diri.
Saya masih bersabar dengan keadaan pakainnya, tetapi kesabaran saya tercabar dengan sikapnya yang setiap hari datang lambat. Pada mulanya saya hanya memberi nasihat. Dia hanya menundukkan kepala tanpa berkata2 kecuali anggukkan yang seolah2 dipaksa. Kali kedua saya memberi amaran, dia masih juga mengangguk tetapi masih juga datang lambat keesokannya. Kali ketiga saya terpaksa menjalankan janji saya untuk memukulnya kalau masih lambat. Anehnya dia hanya menyerahkan punggungnya untukdirotan . Airmata saja yang jatuh tanpa sepatah kata dari mulutnya.
Keesokan harinya dia masih juga lambat, dan saya memukulnya lagi. Namun ia masih tetap datang kesekolah dan masih tetap lambat.
Suatu hari saya bercadang untuk mengintipnya ke rumahnya. Setelah mendapatkan alamatnya, saya meneruskan niat saya. Dia tinggal di sebuah kawasan setinggan tidak berapa jauh dari sekolah. Keadaan rumahnya sangat daif. Saya nampak murid saya itu sedang berdiri di depan rumahnya dalam keadaan gelisah. Seorang wanita yang mungkin ibunya juga kelihatan gelisah.
Lebih kurang pukul 1.30 seorang anak lelaki sedang berlari2 sekuat hati menuju ke rumah itu. Sambil berlari dia membuka baju sekolahnya. Sampai di depan rumah baju dan kasutnya diserahkan pula kepada murid saya yang terus bergegas memakainya. Sebelum pakaian sekolah sempurna dipakai, dia sudah berlari ke arah sekolah.
Saya kembali ke sekolah dengan penuh penyesalan. Saya memanggil anak itu sambil menahan airmata yang mula tergenang.
“Maafkan cikgu. Tadi cikgu pergi ke rumah kamu dan memerhatikan kamu dari jauh. Siapa yang berlari memberikan kamu baju tadi?”
Dia terkejut dan wajahnya berubah.
“Itu abang saya. Kami kongsi baju dan kasut sebab tak ada baju lain. Itu saja baju dan kasut yang ada. Maafkan saya, cikgu.” Jawabnya
“Kenapa kamu tak beritahu cikgu dan kenapa kamu biarkan saja cikgu pukul kamu?”
” Mak pesan, jangan meminta2 pada orang, jangan ceritakan kemiskinan kita pada orang. Kalau cikgu nak pukul serahkan saja punggung kamu.”
Sambil menahan airmata yang mula berguguran saya memeluk anak itu, “Maafkan cikgu, …….”
Kejadian itu cukup menginsafkan saya. Selepas itu saya cuba membantunya setakat yang mampu.
Cerita2 begini membantu melembutkan hati yang keras. Kata seorang guru, sekiranya hati kita mula keras lembutkanlah dengan perkara2 berikut;

i. Solat sunat
ii. puasa sunat
iii. berzikir
iv. bersedekah
v. mengusap rambut anak yatim
vi. mendengar cerita2 kesusahan orang lain
vii. membantu orang susah

Wednesday, September 16

MOtivasI dirI

Motivasi Diri

Kita memerlukan sesuatu yang boleh menjadi daya pendorong atau motivasi untuk melakukan sesuatu pekerjaan.

Kalau pelajar yang ingin berjaya tentu memerlukan motivasi diri untuk mencapai kejayaan.

Bagi seorang pekerja pula, tentu memerlukan motivasi untuk melakukan pekerjaan dengan baik...tambahan pula perlu melakukan kerja yang sama setiap hari. Tentu bosan akan muncul jua di dalam hati.

Di bawah ni ada beberapa tips yang boleh kita praktikkan untuk motivasi diri..

1. Rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.


2. Senyumlah selalu..senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai sedekah.


3.Dapatkan rehat dan tidur yang berkualiti.


4. Jangan membahayakan diri sendiri atau menzalimi diri.


5. Binalah persahabatan yang erat dan saling menyayangi.


6. Sesekali hiburkanlah hati sendiri dengan melakukan apa yang diminati.


7. Tonjolkan penampilan diri yang menarik dan kemas. Sesekali bergaya, apa salahnya.


8. Kawal berat badan anda dan jangan terlebih makan..takut jadi obes pula.


9. Amalkan gaya hidup sihat. Jangan menghisap rokok..bahaya untuk kesihatan.


10. Lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh bagi mengetahui tahap kesihatan diri.

11. Tenangkan fikiran dan relaks sekejap.



12. Mandi setiap hari... jangan malas mandi tau !


13. Jadilah diri sendiri (bukan orang lain) dan berbanggalah dengan kemampuan diri.


14. Jangan menunjuk-nunjuk atau alim-alim kucing.


15. Lakukan kerja seikhlas hati.

16. Yang paling penting, sentiasalah berdoa kepada Allah.

Impossible & possible...













There are 2 categories in life..Impossible & possible...
everything is impossible until U do it..
Everything becomes possible after U do it..

It pays to show courtesy to others..
Because it builds friendship, strengthens unity,brings harmony..
It makes life so much more beautiful..

ability will enable a man to get to the top..
but it takes Character to keep him there..

dream more, think high,analyze twice,choose best, plan perfect,
Be confident, work hard, execute well..then success is Yours..

Never expect things to happen:make them happen..
never expect urself to be given a good value, create a value of UR own..
UR born to succeed..

*actually aku copy paste ayat ni dari yahoo groups...aku post kat sini sbb aku suke pengunaan ayat die ...( sile perhati kan ayat yg di bold kan )

Kenapa Perlu Berusaha Sedangkan Semuanya Telah Ditentukan?

Kenapa perlu susah-payah jika semuanya telah pun ditakdirkan? Kenapa harus kecewa sebelum bertemu gembira? Kenapa si dia tidak datang begitu sahaja?

Begitu juga para sahabat nabi, mereka pernah bertanyakan soalan yang hampir sama lebih 1400 tahun yang lalu.

Menurut Ali Abi Talib, pada suatu hari ketika para sahabat sedang menghadiri satu pengkebumian, Rasulullah datang dan duduk berhampiran. Para sahabat kemudian duduk mengelilinginya. Beliau menggenggam sebatang kayu kecil sambil menggores-gores tanah. Rasulullah kemudian bersabda, “Setiap daripada kamu yang diciptakan telah pun ditentukan neraka atau syurganya.” Bertanya salah seorang sahabat, “Kalau demikian, apa perlunya kita beramal ya Rasulullah?”

Mendengar sedemikan, Rasulullah bersabda lagi, “Beramallah, setiap orang akan dipermudahkan oleh Allah kepada jalan yang telah ditetapkan oleh-Nya.” Kemudian beliau membaca surah Al-Lail ayat 5 hingga 10” [1]

Di dalam surah Al-Lail ayat 5 hingga 10, Allah telah berfirman, “Adapun orang yang memberikan (menafkahkan hartanya) apa yang ada padanya ke jalan kebaikkan dan bertakwa (mengerjakan suruhan Allah dan meninggalkan segala laranganNya) . Dan dia mengakui dengan yakin akan perkara yang baik. Maka sesungguhnya Kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesenangan (syurga). Sebaliknya orang yang bakhil (daripada berbuat kebaikkan) dan berasa cukup dengan kekayaan dan kemewahannya. Dan dia mendustakan perkara yang baik. Maka sesungguhnya Kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesusahan dan kesengsaraan. ”

Begitulah penjelasan nabi ke atas pengertian takdir dan amalan manusia. Beliau tidak menyuruh para sahabat mempersoalkan ketentuan tuhan, sebaliknya menyuruh mereka memberi fokus kepada usaha dan amalan semata-mata.

Firman Allah di dalam Surah Al-Mulk ayat 2, “Dia lah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) - untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya;”

Hidup ini adalah untuk berusaha dan beramal, bukan untuk mempersoalkan takdir. Jangan ditanya, “kenapa perlu mencari si dia sedangkan si dia telah pun ditentukan” sebaliknya tanyalah diri sendiri “apakah usaha yang telah dicurahkan di dalam perjalanan mencari si dia.”

Wallahu’alam.

Cara2 memikat lelaki ..ahaks

* Sentiasa tersenyum dan jngan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan sidia.
* Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda
* Berwatakan menarik(Persenoliti yang mampu mengugat hatinya)
* Jujur dan sentiasa merendah diri
* Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.
* Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu)
* Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut
* Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada disamping lelaki yang anda minati
* Jangan terlalu mengongkong
* Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahaui seprti mata dan tangan
* Jaga cara pemakaian anda,sekdi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati
* Sering memberikan kad ucapan buat sidia yang kamu minati sebagai rancangan pertama memikat dirinya.
* Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
* Apabila berhadapan dengan lalaki yang kamu minati,renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu.Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan beerti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
* Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka
* Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
* Tidak mudah purus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
* Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
* Jangan bandingkan'dia' dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali
* Mnjadi temannya ketika dia susah dan senang
* lelaki suka kamu menjadi mendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang
* yang paling penting lalki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik
* Bunyi derapan ksut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki
* Lelaki tidak suka jika kamu memakai solekan yang terlalu tebal
* Mengetahui bila hari lahirnya
* Menghormati dirinya,keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya
* bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku.Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan
* Agresif
* Jangan terlalu teruja ketika bertemu dan berbual dengannya..Contohny a berbual terlalu lama di telefon untuk pengenalan pertama
* Jangan terlalu bersikap'kelakian' dan ganas dalam perbualan
* Jangan terlalu menunjukkan bahawa kami ini terlalu baik dan sempurna
* Jangan perasan bahawa kamu memnpunyai paras rupa yang jelita.
* Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
* Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan
* Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
* KETAHUILAH MEREKA INI ADALAH GOLONGAN YANG TERLALU SENSITIF DAN SUKA AKAN KELEMBUTAN APATAH LAGI DARI SEORANG GADIS
* Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
* lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit.Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu.
* Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata,punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
* Jangan bersikap terlalu kuno
* Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan dengannya tidak putus begitu sahaja.Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
* Usia dan bentuk badan bukanlah menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan,kejujura n dan tingkah laku yang bersopan - santun
* lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama
* Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan
* Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada
* Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati
* Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang
* Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi
* Tidak terlalu meminya dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
* Jangan terlalu mengada-ngada nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Mencintai tidak semestinya memiliki?...

Janganlah kau angkuh melaungkan.. .
Si dia kepunyaan mu ...
Atau kau kepunyaan si dia ...

Kerana hakikatnya.. .
Kita tidak pernah memiliki sesiapa...
Walau sekeping hati seorang insan...
Tidakkah kau sedar...
Hukum alam menyatakan.. .
Mencintai tidak semestinya memiliki?...
Manusia pandai berpura ...
Berlakon di pentas dunia...
Dan bertopeng menutup rahsia..
Tetapi hati...
Tidak pernah berdusta pada empunya...
Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...
Tidakkah kau sedar...
Mungkin si dia melafazkan.. .
Ungkapan cinta pada mu ...
Tetapi hati dan perasaannya. ..
Tidak pernah berniat begitu...
Dia hanya berselindung. ..
Di sebalik sejuta alasan...
Dan kau...
Begitu jujur dan setia mencintainya. .
Sehingga terlupa..
Hukum alam menyatakan..
Mencintai tidak bermakna memiliki..
Sesungguhnya. ..
"Aku tidak pernah memiliki diri mu..."
"Dan kau jua tidak memiliki diri ku."
Mengertilah. ..
Kita sebenarnya kepunyaan..
Yang Maha Esa...
Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...
Kecuali Dia...
Dia mengasihi hamba-Nya...
Dia memiliki hamba-Nya...
Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali.....

Monday, September 14

Kueh PUnye pasal....

Hari ni ngantuk sgt2..penat+++ letey banget!! huhu smlm wat kueh satu macam jekr satu hari ..(start pun da lambat kul 2 lebey settle kul 8 lebey)

tu pun wat kueh sarang semut ..leceh nye coz cream die..yg payah nak sapu .sememeh2..siapa yg dtg umah aku mkn kueh tuh sure senyum meleweh...aku x amik gambo pun smlm dts y x leh nak attch kan ..apa2 pun mak aku kata sedapppp nyeeeeee..aceh!!! kembang semangkuk aku..hilang penat aku tau ..pagi ni melayang2 rasa badan..ekekeke..

so malam ni insyaAllah almond london...ekeke.oleh kerana die spesial..akan ku amik gambar nanti yer...sbo2..ni sure intan - kl suke ni.....

Thursday, September 10

persiapan oh persiapan

ni entry aku copy dari kawan baik aku..si INTAN tuh



BAJU RAYA

tahun ni baju raya aku x meriah mana pun ..warna pun agak2 .kureng ..itam+ijau ..tp menarik woOO.....n sepasang da cukup kot..x yah manyak2..bukan nak kemana2 pung.....


KASUT RAYA

kasut raya aku lum beli lagi lar intan..tp sponsor aku da dapat ..mak aku kata nak beli kasut x ?? t mak beli kan yerk...hehehe tp x der yg berkenan agi..tgk lar kalu aku rajin ke angsana t banyak pilihan ..(CAYANG MAK)


FAMILY AKU:

ada lar sikit2 .da aku beli kan....


FAMILY MERTUA:

belum ada lagi larrrr....


KUIH RAYA

hehe mak aku le buat ..cuma kueh almond landon aku akan buat atas request seseorang..



RUMAH BARU

rumah MAK aku ...ekek biasa2 jerk...cat insyaAllah dalam minggu ni atau minggu depan ..ekekeke


LANGSIR BARU
tiap2 tahun mak aku tukar langsir huhu pening palo oden...



DUIT RAYA

hehehe da prepare..tp lum sempat ke bank nak tukar lagi..tgk this week..


BONUS

ada sgt!!! hangin satu badan...



BALIK KG

Segamat le...kampung aYah Ku ..insyaAllah raya ke 3 kot...


Hah IntaN Aku da jawab TUE...ko baca jgn x baca taU......


sekian...


Monday, September 7

~WaniTa~

Wanita sukakan lelaki bagaimana? Idaman lelaki yang bagaimana? Jom kita kaji dan selidik rahsia wanita? ini adalah rahsianya :-

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.



2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.



3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).



4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.



5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!



6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.



7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.



8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.



9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.



10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.



11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.



12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.



13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan!.



14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.



15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.



16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.



17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!



18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.



19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.



20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama! yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.



21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!



22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.



23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.



24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.



25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.



26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..



27. Senjata wanita adalah airmata!!



28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini! dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.



29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…



30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia

Friday, September 4

JatUh CintA ???

Jika anda ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta dengan seseorang, anda boleh mengetahui melalui perkara berikut:

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.

9. Dia sentiasa di fikiran anda.

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.


P/S : Aku ari2 jatuh cinte cam ne ni eks?ekekekeke..

Sikap Wanita yG di sukai lelaki

Wanita Solehah Perhiasan Indah di Dunia. Inilah salah satu persediaan kita untuk menjadi wanita yang disukai oleh suami. Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing.

1. Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

3. Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah & mempesona


P/S : Tidak semua manusia sempurna ..so kite sama2 perbaiki apa yg kurang pada diri kite...Bagi pasangan kite hopefully boley menerima kite seadanye kite yg buruk di perbaiki bersama..yg baik di kekal kan sampai bila2...

isk..isk..romantik nye...

Best kan kalau ada yg say lub u hari2..setiap masa ada jerk perbuatan yg buat kite terkejut ..atau teruja...aceh!! layanz..jerk lar yerk...

1. Place notes in your lover’s lunch telling him how much you love him.

2. Page you sweetheart with an I Love You page.

3. Give her a soft kiss.

4. Make everyday things special.

5. Give your love a little note or sending him an e-mail with a poem in
it.

6. Listen to her every word.

7. Making a list of everything you love about them. No matter how
stupid.

8. Spend quality time with the one you love.

9. Have flowers delivered with a note attached saying simply, “I love
you.”

10. Give unexpected hugs and kisses in unexpected places.

RahSia lelaki melalui Zodiak

LaYanz.....

Aries
Badannya tidak tinggi tetapi tetap tegap dan kuat berkerja. Pada badannya banyak bulu,suka bergaul, bersemangat dan bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin .Dia lebih suka mengarah,berani dan suka menjelajah .Dia tidak tekun ,dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu.Dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan ,terutamanya dari segi daya penarik,dia mungkin risau kerana tubuhnya kecil misalnya,kerana ini dia biasanya mencari kawan yang kualitinya kurang berbanding dirinya,dan ini juga menyebabkan dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita. Di samping itu dia merupakan seorang yang panas baran maka selalulah timbul keributan dalam hal berkasih sayang.Nafsu syahwatnya tinggi ,dan apabila mendapat teman hidup ,dia adalah kekasih yang bersemangat dan bernafsu. Padanya cinta adalah amat penting ,kerana dia benci hidup keseorangan ,dan kerana dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya .Ketika mula bercinta dia baik hati ,mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan ,dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.

Taurus
Dia lelaki yang mempunyai badan yang berotot dan kuat .Dia seorang yang praktikal serta berseni,mungkin boleh mengukir,atau melukis.Suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik,malah mungkin seorang ahli muzik.Lelaki ini mudah bergaul ,suka jenaka dan ketawa.Walau bagai mana pun dia kurang keyakinan dan merendahkan daya tariknya sendiri ,menyebabkan dia menggunakan bakat seninya untuk menari hati wanita .Dia juga adalah lelaki stabil,konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu kemanakah arah tujuan dirinya.Lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dalam rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya .Lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya , di mana pada masa inilah dia akan merasa selamat di mana perasaaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu ,dan oleh sebab itu, dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumah tangganya berpanjangan .Dorongan syahwatnya kuat .Dia sukakan keselesaan ,makan dan mengumpul harta .Kebolehanya menghias rumah , dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik .Oleh kerana lelaki ini lebih sukakan perkara yang telah biasa ,dia tidak begitu minat dengan idea orang lain atau apa yang berlaku di sekelilingnya dan ini akan membosankan insan yang lebih suka bergaul dan bijaksana.

Gemini
Lelaki Gemini mempunyai muka dan badan yang menarik,adab dan senyumannya juga menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya.Dia seorang yang bijak berfikir ,ingatannya bijak dan teratur menjadikan ia pasangan yang menarik dan pandai menguruskan diri.. Dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain .Dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri ,yang tidak pendiam ,dan yang cerdik bukan cantik menjadi keutamaanya .Dia suka kepada luahan emosi ,kerana itu dianggap kebudakan dan remeh ,dan kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta , dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya, dan kerana itu, pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal , bukan hati. Lelaki ini tidak begitu berminat dalam hubungan kelamin , dan menganggap ianya tidak menarik dan sedikit menjijikkan .Dia mengetahui mengenai hubungan kelamin dari rasa ingin tahu bukan dari rasa berahi.Dia bukanlah seorang kekasih yang bersungguh , kerana sukar melibatkan emosi dalam bercinta kerana sebab itu biasanya dia berkahwin lambat dan memilih pasangan yang jauh lebih tua darinya ,yang mempunyai nafsu syahwat yang rendah padanya ,Wanita yang ideal ialah yang banyak harta ,lebih tua, tetapi dia boleh jugak memilih wanita muda ,yang boleh memberikan perhatian kepadanya bagi meninggikan egonya dan lagaknya.

Cancer
Lelaki ini menyembunyikan aspek dalamannya yang lembut dengan kekerasan .Dia adalah lelaki yang amat sensitif dan mudah terusik dan mudah menangis. Sifat ini amat menarik perhatian wanita dan menimbulkan simpati dan sifat keibuan terhadapnya ,tetapi tidak patut dilakukan terlalu kerap kerana mungkin di tuduh sebagai pondan . Kebahagiaan rumahtangga amat penting baginya ,dan rumahtangganya yang bermasalah akan menjadikannya amat dukacita .Jika dia belum berkahwin , dia mungkin tinggal bersama ibubapanya dia tidak suka berfoya-foya .Dalam pwergaulan dia lebih suka mencari pasangan hidup .Mencari pasangan hidup agak sukar baginya, kerana dia kurang kemas , pemalu dan kurang dorongan , serta dia perlukan wanita yang pandai menjaga rumah , berharta dan pendapatan baik.Antara kelemahannya ialah dia suka mengkritik dan mengadu , dan menganggap tidak ada perkara yang benar memuaskan hatinya. Walaubagaimanapun , dia adalah suami yang setia , dan amat sukar untuk bercerai.

Leo
Dia seorang yang agak tinggi ,kurus , gerakanya cepat tetapi lembut. Matanya besar dan menarik , dan rambutnya ikal .Bibirnya mungkin nipis .Dia suka menolong dan membantu orang. Dia berkeyakinan dan berpersonaliti kuat , ini membolehkannya maju dan memimpin . Dia juga suka menjadi popular dan di puji .Kehidupan cinta adalah penting padanya kerana dengan adanya orang yang mengasihinya membuatkan dirinya penting .Bila dia terlibat dalam hal romantik , dia mudah bernafsu tetapi mudah pula reda Rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah , tapi pasanganya perlulah menghormatinya , dan setia, kerana dia adalah lelaki yang cemburu, dari itu sebagai isterinya , jangan mudah anda melihat atau merngerling lelaki lain .Lelaki ini percaya kepada perkahwinan dan menganggap rumahnya sebagai tempat berehat , dan isterinya memberikan keselesaan setelah dia penat bekerja.

Virgo
Dia adalah lelaki yang agak kurus , tingginya serderhana , bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik , dan dahinya luas , matanya nampak sedih tetapi lembut , dan ini menarik perhatian wanita . Sifatnya amat berhati-hati , nafsu syahwatnya rendah , dan kerana ini , dia kelihatan tidak pasti, dan seolah-olah kekasih yang tertahan-tahan .Dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan .Dia mahukan kesempurnaan , sentiasa mahu mengawal , dan jarang sekali terbawa oleh cinta .Dia mengkritik dan mengadu.Dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci , juga beradab, dan ini menjadikannya pasangan yang setia dan mengambil berat . Dia akan mengkahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya secukupnya . Sifat bimbangnya membuatkannya sukar bertenang apabila berpasangan , dan ini menjadikan dia kekasih yang kurang memuaskan , dan dia cepat sekali menyalahkan orang lain walaupun dia sebenarnya bersalah .Dia juga mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasannya.

Libra
Dia seorang yang seksi , tubuhnya agak menarik , pakainya agak kemas ada gaya bersih dan segar. Matanya biasanya besar , bersinar dan menarik.Mulutnya agak penuh dan menawan .Jika lelaki mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit , atau bahu yang kecil. Lelaki Libra tidak gemar tangannya kotor , dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut , pereka fesyen atu menjual barangan kecantikan .Sikapnya terbuka , menyenangkan , suka bergaul , ramai kawan .Sopan dan simpati .Antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak di sukainya ,ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai .Walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita , emosinya di kawalnya dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi .Pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati , kemudian setelah beberap lama , sikap itu tenggelam .Dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju , wangian , atau perabot .Dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang di anggap penting.

Scorpio
Tubuhnya biasanya kecil , tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana .Mukanya lebar dan nampak kuat dengan tulang pipi yang jelas ,hidungnya mempunyai hujungan yang lembut dan lubang hidungnya besar .Renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain .Samada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan , dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bial dia kegelisahan .Dia seorang yang intuitif dan mudah tersinggung perasaannya tetapi dapat menyembunyikan keadan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal .Dia akan berusaha bertahun- tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam .Suka jika dapat menunjukkan kuasa , dan nampak lebih dominan dalam perhubungan .Dalam hal seksual ,dia cenderung untuk mementingkan diri sendiri.

Sagittarius
Dia seorang yang suka bergaul , suka hidup yang baik dan berpoya .Dia adalah insan yang paling romantik ,Dia menarik , mudah suka bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat tempat yang menawan .Dia mungkin berkerja dalam bidang undang -undang , agama atau politik . Tubuh badannya agak tinggi , tubuh agak langsing dan menarik semasa muda tetapi semakin berisi semakin tua .Mukanya panjang ,dahinya agak tinggi tapi sempit, hidungnya agak mancung dan ketika suka hidung itu menjadi kembang .Giginya besar .Dari segi berpakaian , dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar .Dia lelaki yang agak boros , dan jika tidak berhati-hati , mungkin terlibat dalam perjudian .Lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati .Tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang .Ramai lelaki berbintang sagitarius yang kahwin lebih dari satu atau lelaki yang menyimpan wanita lain .

Capricorn
Lelaki ini lebih berhati- hati dalam hidup , dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan kaedah .Dia tidak suka menukar -nukar rancangan yang telah dibuatnya .Dia agak pendiam ,suka bekerja sendiri .Dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang di lakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun .Mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek .Dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya .Lelaki ini sukar jatuh cinta ,tetapi jika sudah jatuh cinta ,dia akan amat mencintai .Dalam hidup bercinta ,dia kurang di sukai .Dia mementingkan keluarganya , dan dia akan akan menyatakan apa yang dia fikirkan .Apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan .Dalam pergaulan , dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservatif.

Aquarius
Tubuhnya agak tinggi, dan kurus , tangan dan kakinya besar , bahunya lebar .Mungkin rambutnya nipis .pakaiannya agak luar biasa.Dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek .Dia agak kurang romantik .Dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa .Dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang .Lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara-perkara yang menarik untuk dilakukan , tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya .Dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat .Dari segi seksual dia lebih mementingankan seks dari kasih sayang , dan dia lebih suka kepada ramai pasangan . Walaupun begitu , dia pandai menyembunyikan rahsianya itu bagi menjaga hati kekasihnya .Sebagai lelaki , dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik , tetapi dia adalah mengecewakan dari segi membuat komitmen .

Pisces
Dia lelaki yang agak pendek dan berisi dengan muka yang agak bulat dan besar serta berjerawat .Dari segi berpakaian ,mungkin dia kelihatan kurang kemas .Walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik , dia mempunyai personaliti yang bagus boleh berjenaka dan baik hati .Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang . Dia tidak suka berkelahi dan sedaya upaya mengelakkannya. Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain , dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan .Tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan , menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita . Dia agak sukar dari segi membuat keputusan , dan agak bertangguh untuk kahwin . Oleh kerana kelemahan ini , dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan .Tapi dari segi bercinta , dia adalah seorang yang hangat , mengambil berat dan mengasihi , serta menghiburkan .